Cum să-ţi dezvolţi încrederea sexuală

E foarte uşor să presupui că toată lumea are încredere în dormitor în afară de tine, dar, în realitate, majoritatea oamenilor au anumite nesiguranţe sau îngrijorări legate de sex. Deşi este posibil să fie nevoie de puţină muncă, există câteva modalităţi uşoare care să-ţi crească încrederea în sexualitatea ta.

  1. Fii sincer(ă): Asta nu înseamnă să faci o listă cu tot ce crezi că e în neregulă cu tine şi să i-o prezinţi persoanei iubite, înseamnă să-i spui dacă ai un sentiment de timiditate, emoţie sau nesiguranţă, astfel încât să nu te împingă în afara zonei tale de confort.
  2. Cunoaşte-te pe tine: E greu să ai încredere în prezenţa persoanei iubite dacă nu ştii ce vrei. Nu te gândi la asta doar din punct de vedere fizic. Fanteziile pot să te ajute să explorezi cât de confortabil te simţi în diferite roluri sexuale. Numai tu ştii dacă vrei sau nu să le transformi în realitate.
  3. Informează-te: Învaţă elementele de bază ale anatomiei masculine şi feminine şi întreabă persoana iubită ce-i place. Nu trebuie să citeşti gândurile sau să fii acrobat ca să fii bun(ă) la pat - trebuie doar să te intereseze plăcerea persoanei iubite (şi a ta).
  4. Acoperă-te: Dacă te simţi nesigur(ă) în legătură cu anumite părţi ale corpului, nu te simţi presat(ă) să te dezbraci din prima. Nu e nicio problemă să rămâi cu câteva haine pe tine la primele întâlniri: poţi să te dezvălui treptat persoanei iubite, pe măsură ce creşte încrederea reciprocă. Totuşi, asta nu e o soluţie permanentă: e doar o etapă care te va ajuta să ai suficientă încredere cât să te dezbraci de tot. Poţi să fii sigur(ă) că dacă iubitul tău (iubita ta) vrea să facă sex cu tine, îi place ce vede.
  5. Îmbracă-te de ocazie: Din nou, asta e doar o etapă, nu e soluţia finală, dar anumite persoane găsesc că e mai uşor să îşi trezească instinctele sexuale dacă sunt îmbrăcate în lenjerie sexy sau dacă poartă o mască (gândeşte-te la măştile veneţiene de mătase, nu la faţa lui George Bush). Poate suna prosteşte, dar hainele ne ajută să intrăm în rol, iar atunci când ne purtăm ca şi cum am avea încredere în sexualitatea noastră, reuşim mai uşor să prindem încredere.
  6. Menţine-te în formă: Sportul şi stilul de viaţă sănătos te fac să arăţi mai bine - şi te vei simţi mai bine din punct de vedere emoţional. Mai mult, poţi să faci sport împreună cu persoana iubită, astfel încât să beneficiaţi amândoi de surplusul de endorfine şi de energia suplimentară generată de sport.
"Iubirea de sine ajută la construirea încrederii sexuale"

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult