Îndoielile obişnuite ale bărbaţilor

Toată lumea are nesiguranţe şi „a fi bărbat” nu înseamnă că trebuie să-ţi negi sentimentele: a te accepta pe tine însuţi este un comportament mult mai bărbătesc. Iată câteva din cele mai des întâlnite motive de îngrijorare.

  1. Mărimea penisului: Prea mic? Prea mare? Promiţătorul (pare mare când e flasc, dar nu creşte prea mult) sau surprinzătorul (pare mic dar se extinde mult atunci când e excitat)? Mărimea penisului poate ocupa mai mult loc în mintea ta decât ar fi necesar. Pornografia e obsedată de mărime, dar un penis mai mic nu afectează sexul. De fapt, anumite poziţii sexuale sunt mult mai uşoare. Asigură-te doar că porţi un prezervativ care se potriveşte.
  2. Erecţii: De la erecţiile nedorite când nu te afli într-o situaţie sexuală (sau, mai exact, când te afli) până la lipsa de rigiditate când ai chef de joacă, erecţiile pot da bătăi de cap. Poartă chiloţi pe corp, e o modalitate simplă de a menţine erecţia sub control. Iar dacă problema ta e mai degrabă legată de menţinerea erecţiei, nu-ţi face griji. Ar putea fi felul în care corpul tău îţi indică faptul că nu eşti în locul potrivit pentru a face sex - sau poate fi doar unul din acele inconveniente enervante ale vieţii. O parteneră care te respectă nu te va judeca dur - dar ar putea să aibă nevoie de asigurări că o găseşti atractivă. Bineînţeles, dacă eşti îngrijorat că ai parte de prea multă sau prea puţină acţiune acolo jos, nu-ţi fie ruşine să mergi la doctor.
  3. Performanţă: Mulţi bărbaţi presupun că cu cât sexul durează mai mult, cu atât e mai bine. În realitate, contează calitatea, nu cantitatea. În loc să te gândeşti la lucruri deloc sexy ca să faci lucrurile să dureze mai mult, mai degrabă încălzeşte-ţi partenera înainte şi lasă-te dus de val în timpul actului sexual (dacă ai tendinţa să ejaculezi foarte repede, te pot ajuta prezervativele Extended Pleasure)

"Mărimea penisului poate ocupa mai mult loc în mintea ta decât ar fi necesar."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult