Probleme legate de orgasm pentru ea

La Hollywood, orgasmul e uşor, implică amândoi partenerii şi e simultan. În realitate, multe femei au probleme în a atinge orgasmul cu un partener, în timp ce altele consideră că ajung la punctul culminant „prea repede”. Orgasmul e o chestiune complicată, dar cu cât înţelegi mai mult, cu atât îţi va fi mai uşor să îl obţii. Iată câteva probleme comune pentru multe femei.

  1. Lipsa orgasmului: Aceasta poate avea cauze fizice sau psihologice - sau ar putea fi provocată pur şi simplu de lipsa preludiului. Unele femei nu ajung la o lubrifiere naturală suficientă. Altora le lipseşte dorinţa. Poate fi felul în care corpul tău reacţionează pentru a-ţi spune că nu eşti cu adevărat pregătită să faci sex cu un partener. Poate fi şi un răspuns provocat de situaţii sexuale traumatizante sau de anumite afecţiuni fizice. Dacă ţi se întâmplă doar ocazional, nu te panica - e un lucru normal. Dar dacă ţi se întâmplă cu regularitate, mergi la doctor şi verifică dacă totul e în regulă cu tine.
  2. Vaginismul: Este o afecţiune care produce strâmtarea vaginului până în punctul în care penetrarea devine dureroasă sau chiar imposibilă. Din nou, acesta poate fi provocat de cauze fizice sau psihologice. Totuşi, există numeroase modalităţi în care poate fi tratat, deci mergi la doctor: nu trebuie să-ţi fie ruşine şi cu cât tratezi problema mai rapid, cu atât se va rezolva mai repede.
  3. Lubrifiere excesivă/orgasm: Unele femei simt că ajung prea rapid la orgasm şi/sau că produc excesiv de mult lubrifiant natural în timpul preludiului sau în timpul sexului, ceea ce poate duce la lipsa frecării şi a plăcerii sexuale. Te poate ajuta să mergi la toaletă să te ştergi, deşi e bine să laşi puţin lubrifiant natural la locul lui dacă vrei să faci sex, rolul său este de a uşura penetrarea. Exerciţiile Kegel te vor ajuta să-ţi tonifiezi musculatura, astfel încât să poţi controla muşchii pelvini în timpul sexului, ceea ce te poate ajuta să ai senzaţii mai intense.
  4. Sensibilitate clitoridiană: Unele femei simt că nu suportă să li se atingă clitorisul (iar majoritatea femeilor experimentează o sensibilitate clitoridiană crescută după orgasm). Totuşi, poziţiile cu penetrare pe la spate, de exemplu câineşte, stimularea clitoridiană indirectă, prin apăsarea osului pubian, sau stimularea cu limba la nivelul labiilor, nu al clitorisului, te pot ajuta să eviţi această problemă delicată. Nu uita că durerea este un semnal de alarmă al corpului tău, prin urmare, dacă durerea e permanentă, mergi la doctor şi verifică dacă totul e în regulă. Mai bine să fii sigură decât să-ţi pară rău.
"Durerea este un semnal de alarmă al corpului tău, prin urmare, dacă durerea e permanentă, mergi la doctor şi verifică dacă totul e în regulă."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult