Să distrugem miturile despre sex

Cei mai mulţi oameni sunt prea timizi ca să discute onest despre sex. Am distrus câteva din cele mai frecvente mituri pentru a vă spune adevărul gol-goluţ (Şi nu, prietenul tău probabil că nu are un penis de 35 de cm).

Am ceva anormal

Sfârcuri păroase, sâni lăsaţi, testicule disproporţionate - toată lumea are nesiguranţe. Şi apoi mai contează şi ce sau mai ales cine ţi se pare sexy... Dar sunt şanse ca majoritatea grijilor tale să fie identice cu ale altor persoane - care la rândul lor sunt prea timide ca să discute despre asta - dar şi să ai nişte ciudăţenii numai ale tale. Ceea ce este la fel de normal.

Nu poţi rămâne gravidă dacă faci sex în picioare/când eşti la ciclu/când faci sex prima oară

Rişti să rămâi gravidă ori de câte ori faci sex, prin urmare fă sex protejat de fiecare dată, asta doar dacă nu cumva îţi doreşti un copil. Spermatozoizii pot supravieţui în corp timp de câteva zile şi e de ajuns unul singur ca să rămâi gravidă. Prezervativul sau prezervativul feminin este foarte potrivit pentru sexul protejat şi protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Mai mult, poate fi folosit împreună cu alte forme de contracepţie pentru super protecţie şi zero riscuri de boli. Dacă ai avut probleme cu prezervativele, poţi încerca o altă mărime, de exemplu Close Feel sau Comfort Fit. Pentru mai multe informaţii, consultă Brook (http://www.brook.org.uk/) sau Family Planning Association (http://www.fpa.org.uk/)

Dacă iubeşti pe cineva, trebuie să faceţi sex

A pune presiune pe cineva să facă sex înainte să fie cu adevărat pregătit(ă) nu înseamnă dragoste, iar sexul nu „dovedeşte” dragostea. Fiecare se simte pregătit în ritmul propriu (o parte mică din oameni nu se simt niciodată pregătiţi), aşa că urmează-ţi ritmul.

Sexul oral este sigur

Deşi nu poţi rămâne însărcinată făcând sex oral, poţi contracta o boală cu transmitere sexuală, inclusiv gonoree, herpes şi chlamydia - iar bolile transmise oral sunt în creştere acum. Pentru un sex oral mai sigur, poţi folosi prezervative colorate la bărbaţi sau folii pentru sex oral (pătrate din latex) pentru a acoperi femeia: ambele se găsesc uşor pe net. Dacă ai bubiţe, nu face sex oral pentru că reprezintă o formă de herpes şi se poate lua.

Un bărbat poate să moară dacă are testiculele umflate şi nu face sex

Lipsa sexului nu poate afecta nici bărbaţii, nici femeile. Poţi să te simţi frustrat, tensionat sau excitat, dar chiar dacă durerea pare reală, nu vei păţi nimic. Masturbarea te poate ajuta să elimini frustrarea, prin urmare pune-ţi mâinile la treabă...

"Deşi nu poţi rămâne însărcinată făcând sex oral, poţi contracta o boală cu transmitere sexuală"

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult