Cum să comunici cu persoana iubită despre sex

Dacă ai citit vreodată rubrici sau bloguri cu sfaturi despre sex, există un sfat care nu lipseşte din niciun astfel de articol: „să comunici”. Dar nu e mereu uşor să comunici. Majoritatea oamenilor au propriile motive de nesiguranţă, inhibiţii şi mecanisme declanşatoare, iar sexul e un subiect foarte încărcat. Nimeni nu vrea să creadă despre sine că nu se descurcă în pat, până la urmă.

Gestionată corect, comunicarea sexuală este una dintre cele mai bune modalităţi de a întări legătura cu persoana iubită. Este ceva unic, pe care doar voi doi îl împărtăşiţi. Este un secret sexy şi unul dintre beneficiile relaţiilor de dragoste. Deşi poţi să te simţi stânjenit(ă), dacă ştii pe cineva suficient de bine cât să faceţi sex, înseamnă că ştii persoana respectivă suficient de bine cât să şi vorbiţi despre asta: când îţi împărtăşeşti corpul cu iubitul sau iubita ta, poţi să-ţi împărtăşeşti şi gândurile.

De prea multe ori comunicarea sexuală nu se referă decât la experienţele negative: „Nu-mi place cum îmi atingi sânii” sau „N-am chef în seara asta”. Dar, atunci când comunicarea sexuală devine o parte naturală a relaţiei, poţi să echilibrezi această tendinţă negativă cu complimente. Spune-i persoanei iubite când te excită. Dacă te trezeşti la un moment dat gândindu-te la nişte clipe fierbinţi petrecute împreună, nu ezita să împărtăşeşti aceste gânduri cu iubitul sau cu iubita ta. După ce încercaţi ceva nou în dormitor, întreabă-ţi partenerul sau partenera dacă i-a plăcut şi spune-i cum te-ai simţit tu. Lăudând în mod regulat priceperea iubitului sau iubitei tale, o să-i permiţi să se simtă mai puţin defensiv(ă) atunci când încerci să îl(o) ajuţi să-şi corecteze sau să-şi îmbunătăţească anumite abordări.

Comunicarea sexuală se poate transforma şi într-un preludiu distractiv. Faceţi cu rândul pe „elevul” şi „profesorul” şi oferiţi-i celuilalt o demonstraţie a locurilor şi modurilor în care vă place să fiţi atinşi. Lasă-ţi iubitul sau iubita să exerseze, arătându-i cum, iar după ce te-a făcut să te simţi bine în modul care îţi place cel mai mult, răsplăteşte-l(o) schimbând rolurile şi fiind atent(ă) la lecţie. Nu există niciun motiv pentru care să nu introduci o lecţie sexy săptămânală în viaţa ta - sau chiar una zilnică (la seral), dacă te simţi inspirat(ă).

Dar comunicarea nu implică doar vorbitul. Poţi să scrii o povestire erotică pentru iubitul sau iubita ta, detaliind ce ţi-ar plăcea să faci (nu te aventura prea departe dacă vă împărtăşiţi fanteziile pentru prima oară - mai întâi testează reacţia persoanei iubite). Ai putea să-i trimiţi iubitului sau iubitei tale un mesaj erotic, adresându-i o întrebare savuroasă la care să-ţi răspundă. Ai putea să-i strecori în buzunar o scrisoare de dragoste ca în filme sau aţi putea încerca să faceţi sex pe internet împreună. Chiar dacă sunteţi în camere alăturate în aceeaşi casă, distanţa creată ar putea să vă ajute să fiţi mai deschişi: şi, cine ştie, fanteziile tale ar putea deveni realitate dacă reuşiţi să comunicaţi eficient.

Nu uita, comunicarea sexuală este reciprocă. Trebuie să asculţi ce spune partenerul sau partenera ta la fel de mult cum trebuie să vorbeşti, şi trebuie să-i împărtăşeşti preferinţele la fel de deschis cum te aştepţi să facă şi persoana iubită la rândul său. Fii cinstit(ă) când vine vorba de nevoile şi dorinţele tale şi vei fi mult mai aproape de sexul şi relaţia pe care ţi le doreşti cu adevărat.

"Comunicarea sexuală se poate transforma şi într-un preludiu distractiv."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult