Prezervativele: Ştiaţi că:

Prezervativele şi prezervativele feminine sunt singurele forme de contracepţie care te feresc de riscurile de boli cu transmitere sexuală. Acestea sunt disponibile în diferite mărimi, arome şi tipuri, iar unele pot fi utilizate pentru întârzierea orgasmului bărbatului sau pentru creşterea plăcerii pentru ambii parteneri.

Prezervativul este uşor de folosit corect. Păstrează prezervativele într-o cutie de tablă sau în cutia lor şi nu în portofel sau în geantă, altfel s-ar putea deteriora. Citeşte instrucţiunile de pe pachetul de prezervative şi verifică data expirării.

Oricare dintre parteneri poate pune prezervativul, dar spală-te mai întâi pe mâini: astfel, lucrurile rămân igienice şi, dacă v-aţi jucat cu ulei de masaj sau orice altceva gras (îngheţată...?), vei îndepărta uleiurile care ar putea cauza spargerea prezervativului.

Pune prezervativul înainte să te apuci de treabă, ca să te poţi zbengui în siguranţă după pofta inimii în timpul preludiului (dar nu aştepta prea mult, nu e bine nici să se usuce prezervativul).

Rupe ambalajul pe linia punctată. Atenţie la unghii, la dinţi şi la obiectele ascuţite, de exemplu bijuteriile sau piercingurile - prezervativul se poate rupe/sparge.

Prezervativul trebuie să fie rulat spre exterior: altfel, o să pui prezervativul cu faţa în jos. Dacă nu eşti sigur, suflă puţin în prezervativ, se va derula puţin, astfel vei vedea mai uşor care e faţa corectă.

Strânge rezervorul prezervativului ca să nu rămână aer înăuntru, şi, ţinând în continuare rezervorul strâns între degete, pune prezervativul pe vârful penisului şi rulează-l în jos cu cealaltă mână.

Dacă simţi că începe să se ruleze la loc în timpul actului sexual, derulează-l înapoi imediat. Dacă iese, opriţi-vă din ce faceţi, scoate-l şi pune-ţi un prezervativ nou.

După ce ejaculezi, cu penisul încă în erecţie, ţine prezervativul de bază şi trage-l în sus. Apoi scoate-l, înnoadă-l, înveleşte-l într-un şerveţel şi aruncă-l la gunoi (nu la toaletă - gândeşte-te la binele planetei). Nu refolosi niciodată prezervativele: dacă ai în plan o noapte lungă, echipează-te corespunzător.

Tot mai eşti confuz? Vezi aici cum se pune prezervativul.

"Nu refolosi niciodată prezervativele: dacă ai în plan o noapte lungă, echipează-te corespunzător"

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult