Să înţelegem orgasmul

Orgasmul este felul în care corpul nostru ne răsplăteşte pentru sex. Totuşi, dacă ţi-e somn, nu eşti într-o formă fizică bună, ai o dietă nesănătoasă, bei, fumezi sau iei droguri, e posibil să nu reuşeşti să ai orgasm. Un corp sănătos duce la un orgasm sănătos.

De asemenea, orgasmul poate fi dificil dacă nu eşti cu adevărat pregătită să faci sex; dacă ţi-e frică să nu rămâi însărcinată (citeşte şi ghidul nostru de contracepţie); sau pentru că ai avut o experienţă traumatizantă. Dacă acesta este cazul, consultă medicul de familie, el îţi va da o trimitere către specialistul cel mai potrivit.

Chiar dacă nu eşti pregătită să ai orgasm cu un partener, este perfect posibil - şi uneori mult mai uşor - să ai orgasm singură. Cu cât îţi cunoşti corpul mai bine, cu atât îţi va fi mai uşor să ai orgasm cu un partener.

Cele patru etape ale orgasmului

1. Excitarea

Are loc o creştere a fluxului sanguin către buze, sfârcuri şi zona genitală. Zona ta genitală se umflă şi se închide la culoare, şi vei simţi furnicături. Femeile încep să secrete un lubrifiant natural, iar bărbaţilor le poate curge puţin lichid seminal din penis; îţi creşte tensiunea, ţi se accelerează respiraţia şi e posibil să te înroşeşti.

Dacă nu te lubrifiezi natural, cu lubrifiantul Durex Play poţi să faci lucrurile mai uşoare în această etapă, adăugând umiditatea necesară pentru ca preludiul să fie confortabil şi oferindu-i corpului tău un start mai bun.

2. Platoul

La femei, partea de sus a vaginului se deschide iar uterul îşi schimbă poziţia, pregătindu-se să primească sperma. Sângele se concentrează în zona pieptului, ceea ce face ca sfârcurile să se întărească, iar sânii să se umfle. Clitorisul se retrage spre osul pubian, iar prepuţul clitoridian (similar prepuţului la bărbaţi) se retrage la rândul său, expunând glandul. La bărbaţi, sfincterul vezical (gaura din centrul glandului) se contractă, oprind scurgerea urinei, iar muşchii de la baza penisului încep să pulseze. Testiculele se întăresc.

3. Climaxul

Bărbaţii ejaculează, iar muşchii vaginali ai femeii se contractă şi se relaxează spasmodic (la intervale de 0,8 secunde), creşte ritmul cardiac şi respiraţia se intensifică, iar anusul se contractă. După climax, clitorisul şi capul penisului pot fi extrem de sensibile şi dureroase la atingere.

4. Relaxare

Este momentul în care corpul se relaxează după orgasm, revenind la normal. Bărbaţii pot să adoarmă (ca şi unele femei) sau puteţi simţi o dorinţă copleşitoare de a sta îmbrăţişaţi.

"Un corp sănătos duce la un orgasm sănătos."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult