Cum tratăm diferenţele de libido

Nepotrivirea de libido este una dintre problemele cel mai frecvent întâlnite în reviste şi pe bloguri. E destul de greu să găseşti pe cineva cu care să fii compatibil la nivel emoţional şi de stil de viaţă. Un apetit sexual similar poate fi o caracteristică pe care o trecem deseori cu vederea - dar nu trebuie să fie o problemă ireparabilă.

Oamenii îşi doresc să facă sex din diferite motive: din afecţiune, pentru validarea atractivităţii şi deziderabilităţii, pentru atenţie, pentru distracţie, pentru eliberarea stresului sau pur şi simplu pentru orgasm. Niciunul dintre aceste motive nu este corect sau greşit şi poţi să îţi doreşti să faci sex dintr-un anumit motiv într-o luni şi din cu totul alt motiv într-o vineri. Totuşi, înţelegând de ce doriţi amândoi să faceţi sex, veţi putea să gestionaţi mai uşor orice nepotrivire de libido.

Dacă iubitul tău vrea să facă sex ca metodă de eliberare a stresului, un masaj se poate dovedi o alternativă care să vă convină la amândoi. Dacă e vorba de orgasm, există multe modalităţi în care un bărbat sau o femeie poate fi satisfăcut(ă) care să nu implice sexul cu penetrare. În cazul în care e vorba de afecţiune, o seară în care să staţi îmbrăţişaţi pe canapea poate satisface această nevoie; iar dacă e vorba de validare, scoate complimentele la înaintare.

E foarte uşor să te simţi neatractiv(ă) dacă partenerul sau partenera ta nu vrea să facă sex cu tine, dar cel mai probabil problema este la el sau la ea, nu la tine. Stresul, depresia, anumite produse farmaceutice (legale sau ilegale), precum şi un stil de viaţă nesănătos sunt doar câteva dintre motivele pentru care unele persoane pot să nu aibă chef de sex. Deşi este posibil ca partenerul sau partenera ta să nu mai fie atras(ă) de tine, este mai probabil să aibă propriile probleme, iar empatia şi grija se pot dovedi mai utile decât intensificarea nevoilor şi a sentimentului de nesiguranţă.

Deşi în reviste se conturează portretul bărbatului avid de sex şi al femeii care opune rezistenţă, în realitate bărbaţii au şi ei la fel de multe momente în care pur şi simplu nu au chef. Comunicarea deschisă şi discuţiile sincere ajută la gestionarea mai uşoară a diferenţelor de libido. Dacă există probleme mai profunde, consilierea poate fi o soluţie.

S-a dovedit că masturbarea creşte apetitul sexual, prin urmare, dacă simţi că apetitul tău lasă de dorit şi nu ai alte probleme de care să te plângi, bucură-te mai des de autosatisfacere şi s-ar putea să-ţi revină şi apetitul sexual.

Mulţi oameni simt că îşi pierd interesul pe măsură ce relaţia progresează, după ce trece pasiunea iniţială. Totuşi, există multe modalităţi în care poţi readuce romantismul şi picanteria în relaţia ta - cu cât abordezi problema mai repede, cu atât îţi vei readuce mai repede viaţa sexuală pe făgaşul normal.

"Comunicarea deschisă şi discuţiile sincere ajută la gestionarea mai uşoară a diferenţelor de libido."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult