Majoritatea oamenilor au emoţii pentru acea „primă partidă”. Temerile comune includ: dacă o să doară, dacă fata o să sângereze, dacă sexul va schimba lucrurile şi dacă o să meargă totul cum trebuie.

Dacă eşti relaxat(ă), fericit(ă) şi ai încredere în partenerul sau partenera ta, ai mai multe şanse să-ţi placă. Comunicarea, împărtăşirea temerilor şi preocupărilor şi stabilirea limitelor (fac sex, dar doar protejat) ajută la crearea unei experienţe mai plăcute. Cu cât cunoşti mai bine persoana cu care faci sex, cu atât rişti mai puţin să-şi ia tălpăşiţa după ce o faceţi: dacă cineva nu e pregătit să aştepte, poate că vrea de fapt un singur lucru, chiar dacă spune că te iubeşte.

Preludiul, de exemplu sexul oral sau o joacă cu vaginul fetei, vă va ajuta corpurile să se pregătească pentru sex, astfel ambii vă veţi simţi mai bine. Când femeia se excită, vaginul ei se autolubrifiază, iar muşchii se relaxează, uşurând accesul. Dacă bărbatul se teme să nu termine prea repede, ejacularea în timpul preludiului poate ajuta la prelungirea actului sexual propriu zis (dar nu uita să te speli pe mâini înainte să-ţi pui prezervativul, dacă ai spermă pe mâini).

Poţi să rămâi gravidă şi/sau să contractezi o boală cu transmitere sexuală (BTS) când o faci prima oară, aşa că foloseşte prezervativul ori de câte ori faci sex - ideal în combinaţie cu măsuri contraceptive suplimentare, cum ar fi pilula, de exemplu. Atât bărbatul, cât şi femeia sunt responsabili pentru sexul protejat: mai bine cu două prezervative decât cu niciunul. Dacă te îngrijorează modul de folosire a prezervativului, poţi să exersezi din timp ca să te obişnuieşti cu senzaţia. Prezervativele sunt de mărimi diferite, iar prezervativul de mărimea potrivită poate face diferenţa în timpul actului sexual.

Ia-o încet - s-ar putea ca poziţiile cu femeia deasupra să fie cele mai bune, deoarece îi permit să controleze ritmul. Lasă corpul fetei să se deschidă pentru penis în propriul ei ritm - uită de penetrarea rapidă şi profundă, cel puţin la început. Abordând lucrurile încet şi cu blândeţe, vei reduce riscul senzaţiilor de neplăcere şi al sângerărilor.

Lubrifiantul poate fi şi el de ajutor, deşi, dacă vaginul fetei este complet uscat, poate fi un semn că nu e pregătită pentru sex. Este ok să spui nu în orice punct - chiar şi după ce aţi început să faceţi sex - aşa că, dacă îţi dai seama că nu eşti pregătit(ă), nu-ţi fie frică să-i spui partenerului sau partenerei tale. Prima oară e un moment pe care ţi-l vei aminti pentru totdeauna. Încrederea reciprocă, afecţiunea şi respectul pot face din pierderea virginităţii cea mai frumoasă amintire posibilă.

"Încrederea reciprocă, afecţiunea şi respectul pot face din pierderea virginităţii cea mai frumoasă amintire posibilă."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult