Sexul și sinceritatea

Este simplu să presupunem că sinceritatea într-o relație se referă doar la a-i fi fidel partenerului și a-i spune adevărul dacă de exemplu ai pierdut timpul prin baruri și nu să îl/o minți că ai stat la birou până tarziu. Însă, sinceritatea este un termen mai profund. Este cel mai bun mod de a te asigura că ai o relație sănătoasă! Așadar, evită să spui minciuni.

“Sunt bine” Multe persoane evită conflictele ascunzând ceea ce simt. Ei cred că un partener bun se sacrifică pentru celalalt. În timp ce minciunelele de genul “Nu arăți grasă în rochia asta” sunt acceptabile, a-l pune pe partener întotdeauna pe primul loc poate crea frustrări. Asta nu înseamnă că trebuie să minți: doar trebuie să-ți asumi sentimentele și nu să le proiectezi constant în persoana partenerului. Decât să spui “ Ce e în capul tău să vi acasă la ora asta?” spune mai bine: “Mă simt neglijat/ă atunci când schimbi planurile în ultimul moment fără să mă consulți.” În acest mod este mai puțin probabil să capeți o reacție defensivă din partea celuilalt și ești cinstit și cu tine însuți.
“Ah, ah, oh!” Femeile dar și bărbații pot simula un orgasm atunci când nu doresc să rănească sentimentele celuilalt (sau să termine mai repede un act sexual care durează prea mult!). Dacă simulezi orgasmul partenerul tău va crede că e bine ceea ce face și probabil va face același lucru și data viitoare pentru că “ a mers!”. Mai bine ghidează-ți partenerul în a te excita sau recunoaște că ești prea obosit/ă / stresat/ă / beat/ă pentru un orgasm. Sexul nu duce întotdeauna către orgasm pentru ambii parteneri iar simularea lui va duce întotdeauna la sex de proastă calitate pe termen lung.
“E okay dacă fac asta!” Suntem oameni diferiți cu dorințe diferite. Doar pentru că partenerul îți cere să încercați și altceva în pat nu înseamnă că ești obligat să accepți. Dacă nu îți place ceea ce propune fi cinstit și spune-i (fără să îl judeci). De asemenea, acceptă dacă partenerului nu îi place ceea ce tu îi propui. Compromisul face parte din relație dar dacă nu te simți confortabil cu propunerea este bine să fi hotărât. Încrederea într-o relație, atunci când vine vorba de sex, înseamnă în aceeași măsură să poți să spui “da” dar și “nu”.
O relaţie sănătoasă este bazată pe încredere, afecțiune și respect. Așadar, acordă-i partenerului respectul cuvenit și spune-i întotdeauna adevărul iar încrederea pe care ți-o va acorda va ajuta la consolidarea relației.

"Încrederea într-o relație, atunci când vine vorba de sex, înseamnă în aceeași măsură să poți să spui “da” dar și “nu”."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult