Fapte şi mituri

Sexul în timpul sarcinii este deseori văzut ca un subiect tabu - un lucru destul de ironic, dat fiind felul în care apare de obicei sarcina. Totuşi, nu există niciun motiv pentru care sarcina ar trebui să însemne sfârşitul vieţii tale sexuale. Iată câteva dintre miturile cele mai frecvente.

Nu poţi să faci sex în timpul sarcinii: Dacă nu ai probleme de sănătate, poţi să faci sex până în momentul în care ţi se rupe apa (presupunând şi că îţi doreşti asta). Cu toate acestea, consultă medicul sau moaşa dacă ai avut sângerări sau dacă ai o anumită afecţiune fizică ce ar putea prezenta riscuri pentru sex, de exemplu un cervix slăbit. Mai bine să fii sigură decât să-ţi pară rău.

Sexul în timpul sarcinii poate afecta copilul: Într-o sarcină normală, sexul nu va face niciun rău, nici chiar în poziţia misionarului. Dopul din mucus care astupă colul tău uterin, în combinaţie cu muşchii uterului şi cu sacul uterin, are rolul de a menţine siguranţa copilului tău. Totuşi, în anumite poziţii te vei simţi mai confortabil, şi există o posibilitate ca bătăile puternice ale inimii tale după orgasm să agite copilul mai mult decât de obicei. Dacă ai sângerări, dacă unul din voi are o boală cu transmitere sexuală (BTS) sau dacă ai alte motive medicale de îngrijorare, consultă mai întâi doctorul.

Sexul în timpul sarcinii e dureros: Presupunând că ai o sarcină sănătoasă, sexul în timpul sarcinii nu ar trebui să fie dureros. Este posibil să apară crampe după orgasm sau anumite poziţii să ţi se pară inconfortabile. Totuşi, dacă alegi poziţii în care femeia poate controla profunzimea penetrării, de exemplu cele cu femeia deasupra, şi dacă eviţi poziţiile cu penetrare profundă, cum este poziţia câineşte, te vei simţi mai bine.

Când eşti gravidă n-ai chef de sex: Temerile tale legate de schimbările corpului, nivelul hormonal diferit şi greţurile de dimineaţă (care nu apar doar dimineaţa, în pofida denumirii) pot să te facă să ai mai puţin chef de sex, dar asta nu e obligatoriu să se întâmple. Poate îţi vei da seama că ai parte de cele mai bune partide de sex din viaţa ta. Unele femei sunt hiper excitate în timpul sarcinii. La unele femei corpul devine mai sensibil, la altele mai puţin sensibil, iar la altele nivelul de sensibilitate se modifică în timp. Ascultă-ţi corpul, nu te pune sub presiune şi fă ce te face să te simţi bine. Dacă renunţi la sex, poţi să continui să-i faci plăcere partenerului tău folosindu-ţi mâinile sau gura pentru a păstra legătura intimă dintre voi - şi nu uita că şi masturbarea e o opţiune pentru amândoi.

"Nu există niciun motiv pentru care sarcina ar trebui să însemne sfârşitul vieţii tale sexuale"

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult