Îndoielile obişnuite ale femeilor

Fiecare femeie este nesigură pe ceva, indiferent de cât de plină de încredere pare. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite motive de îngrijorare.

  1. Mărimea sânilor: Prea mici? Prea mari? Nu sunt suficient de simetrici? La televizor, în filme şi în reviste vedem mereu femei cu sâni mari, „perfecţi”, dar majoritatea femeilor nu au astfel de sâni. Când ai încredere în corpul tău, eşti mai sexy decât atunci când ţinteşti spre idealul plastic-fantastic. Fii sigură că un bărbat se va gândi mai degrabă „bine v-am găsit, sânilor” decât să te judece aspru. Dacă îţi iubeşti corpul, şi altora le va plăcea. Asigură-te doar că ai un sutien adecvat, astfel încât sânii tăi să primească susţinerea de care au nevoie.
  2. Probleme legate de corp: Mass-media promovează un stereotip de frumuseţe feminină: slabă, fără proeminenţe şi umflături, fără celulită şi - deseori - cu dimensiuni atât de mici încât sunt nesănătoase. Totuşi, o femeie reală care este mulţumită de ea însăşi va fi mult mai atractivă decât o persoană „impecabilă”, dar care e obsedată de perfecţiune. Acceptă-te aşa cum eşti. E mare lucru să fii sănătoasă, nu trebuie să arăţi ca un fotomodel pentru a fi atractivă.
  3. Performanţă: Multe femei îşi fac griji că nu sunt suficient de pricepute în pat. Deşi e bine să-ţi îmbunătăţeşti aptitudinile manuale şi orale (nu uita de protecţie), sexul este un proces cu dublu sens. Comunică cu partenerul tău şi spune-i ce îţi place: poate fi dificil să ai orgasm, mai ales dacă ai emoţii, aşa că nu te simţi vinovată dacă implică mai mult efort. Dacă iubitul tău are probleme cu erecţia sau ejaculează prea repede, nu da vina pe tine. Bărbaţii se simt şi ei nesiguri, iar asta poate afecta sexul. Nu face din ţânţar armăsar, iar problema va avea toate şansele să dispară. Dacă e însă o problemă persistentă, încurajează-ţi partenerul să meargă la doctor să se asigure că nu e nimic în neregulă.
"E mare lucru să fii sănătoasă, nu trebuie să arăţi ca o celebritate pentru a fi atractivă."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult