Cunoaşte-ţi corpul, iubeşte-ţi corpul

Cu cât îţi ştii corpul mai bine, cu atât îţi va produce mai multă plăcere. Deşi majoritatea bărbaţilor ajung să se cunoască intim de la vârste destul de mici, nu are cum să-ţi strice să afli câteva informaţii în plus despre corpul tău. Cunoaşte-ţi penisul şi îl vei putea manipula mai bine.

Corpul penisului

Este partea principală a penisului, care creşte în dimensiune atunci când bărbatul se excită. Deseori, bărbaţii îşi fac griji că e prea scurt, prea subţire sau că are alte defecte dar, în general, femeile nu sunt atât de preocupate de dimensiunea penisului şi există avantaje pentru orice dimensiune de penis.

Dacă ai un penis curbat, ai putea să mergi la doctor ca să te asiguri că nu e nimic în neregulă, deoarece curbura poate fi cauzată de anumite afecţiuni (sau penisul poate fi rănit în timpul unor partide mai dure de sex, dar cu siguranţă îţi vei da seama dacă ţi se întâmplă asta). Totuşi, mulţi bărbaţi au un penis cu o uşoară curbură naturală, ceea ce nu e deloc îngrijorător - chiar ar putea să te ajute să atingi râvnitul punct G mai uşor.

Glandul

Denumit adesea capul penisului, el reprezintă în general partea cea mai sensibilă. Coroana glandului (situată în jurul părţii inferioare a glandului) şi frenul („aţa” care leagă glandul de corpul penisului) sunt deseori extrem de sensibile şi, în consecinţă, sunt punctele de maxim interes pentru plăcere sporită, dar şi punctele care trebuie evitate dacă ai probleme cu ejacularea precoce.

Glandul se umflă şi devine mai închis la culoare când bărbatul este excitat, deoarece se umple cu sânge. Unii bărbaţi au glandul de dimensiune mai mare (ca o pălărie de ciupercă). De aceea, anumite prezervative pot jena, dar Durex a conceput prezervative adaptate la forma naturală a bărbatului pentru a evita această problemă.

Meatul uretral

Acesta este tubul prin care bărbaţii ejaculează în timpul orgasmului. În timp ce unor bărbaţi le place să li se stimuleze această parte a penisului, alţii consideră stimularea sa prea intensă, prin urmare ai mare grijă. Nu se recomandă să introduci nimic în meatul uretral, deoarece se poate bloca şi nu vrei să ajungi la spital.

Prepuţul

La unii bărbaţi, prepuţul este înlăturat din motive religioase sau de sănătate (de exemplu, dacă este prea strâmt - dar în general nu există dovezi care să confirme faptul că înlăturarea prepuţului este mai sănătoasă). Prepuţul protejează glandul şi ajută la auto-lubrifierea penisului. Prin urmare, dacă eşti circumcis, probabil că vei avea nevoie de mai mult lubrifiant în timpul lucrului manual.

"Cunoaşte-ţi penisul şi îl vei putea manipula mai bine."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult