Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Obțineți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre produsele Durex și utilizarea lor.

De ce să folosesc Durex?

 • Avem peste 80 de ani de experienţă în fabricarea prezervativelor. Prin urmare, nu ne surprinde deloc că prezervativele Durex sunt liderul mondial în industrie. 

  Pentru toate prezervativele noastre se folosesc exclusiv materii prime de bună calitate. Şi fiecare din ele este testat electronic pentru a identifica porii şi imperfecţiunile. Suntem fruntaşi şi la capitolul inovaţie.

  Prin urmare, toate prezervativele standard Durex sunt acum „easy on”, adică se aplică uşor şi rapid şi sunt mai confortabile.

Prin ce teste de calitate trec prezervativele Durex? Prin ce teste de calitate trec prezervativele Durex?

 • Fiecare prezervativ Durex este testat electronic pentru a se garanta că este pregătit de lucru.

  Un eşantion aleatoriu de prezervative se ia, de asemenea, din fiecare lot, pentru teste de calitate şi mai riguroase.

  După măsurarea grosimii şi lungimii, eşantioanele trec prin testul de volum de aer sub presiune pentru a le verifica rezistenţa la spargere şi elasticitatea (în mod obişnuit, un prezervativ Durex poate reţine până la 40 de litri de aer fără să se spargă).

  Apoi supunem prezervativele la testul de scurgere a lichidelor.

  Eşantioanele sunt umplute cu apă - sunt suspendate timp de un minut şi apoi rulate în hârtie marcată, care arată orice fisură.

  La fabricile Durex se realizează aproximativ două milioane de teste de scurgere în fiecare lună.

  Dacă eşantionul nu trece oricare dintre teste, întregul lot este respins!

Ce standarde de calitate îndeplinesc prezervativele Durex?

 • Prezervativele Durex stabilesc standardul de calitate în întreaga lume, respectând sau chiar depăşind toate standardele de calitate naţionale şi internaţionale.

  Ne-am actualizat chiar şi cerinţele pentru simbolul calităţii Durex, pentru a fi siguri că vom rămâne în continuare cu un pas înaintea standardelor de reglementare. 

  Iată un exemplu ...

  Standardul internaţional pentru testul de rezistenţă la aer prevede ca un prezervativ să reziste la un conţinut de 18 litri de aer. Dar cerinţa noastră este de 22 de litri - şi, în general, un prezervativ Durex se poate umfla şi ţine, în mod normal, până la 40 de litri de aer.

Prezervativele mai subţiri se sparg mai uşor?

 • Nu. Grosimea prezervativului nu corespunde neapărat cu nivelul său de protecţie.

Pot să utilizez prezervativele cu arome atât pentru sex oral, cât şi pentru sex vaginal?

 • Prezervativele Durex cu arome au fost concepute în special pentru sexul vaginal. Totuşi, dacă alegeţi să le utilizaţi pentru sex oral, lubrifiantul nu prezintă riscuri dacă este ingerat. Recomandăm ca, dacă aţi utilizat un prezervativ pentru sex oral, să utilizaţi un prezervativ nou pentru sex vaginal.

Prezervativele oferă protecţie în apă sau la duş?

 • Nu au fost realizate cercetări privind performanţele prezervativelor la utilizarea în apă sau sub jet de apă. Riscul de alunecare, de exemplu, poate fi sporit în cazul utilizării în astfel de circumstanţe. Deşi sarea din apa de mare nu are efecte negative asupra materialelor din care sunt fabricate prezervativele, există posibilitatea ca produsele chimice din piscine (clor şi ozon, de exemplu) să le afecteze. Prezenţa uleiurilor de baie sau a altor substanţe din apă sau care sunt aplicate la duş poate avea efecte negative asupra proprietăţilor latexului din care sunt fabricate prezervativele.

Pot folosi prezervative pentru sexul anal?

 • În prezent, nu există standarde specifice pentru fabricarea prezervativelor pentru sex anal. În special pentru sexul anal, se recomandă aplicarea de lubrifiant suplimentar pe bază de apă sau pe bază de silicon la exteriorul prezervativului după montarea acestuia, pentru a reduce riscul de spargere sau alunecare.

Ce reprezintă cifrele ştampilate pe spatele foliei prezervativului? Puteţi să-mi spuneţi de unde a fost achiziţionat un produs?

 • Ca urmare a timpului necesar pentru căutarea informaţiilor despre produs, nu furnizăm informaţii privind numărul lotului decât către organele de aplicare a legii. Totuşi, vă putem oferi câteva informaţii generale. 

  Foliile şi cutiile Durex sunt ştampilate cu numărul lotului şi data expirării la ieşirea din unitatea de producţie, atunci când sunt ambalate pentru transport. De obicei, durează aproximativ 90 de zile pentru ca un transport să ajungă din depozitul nostru la locul de vânzare cu amănuntul. Data expirării reprezintă durata de timp în care produsul îşi menţine performanţele indicate pe etichetă, pe baza unor date ştiinţifice privind stabilitatea. Prezervativele Durex au în mod normal o durată de valabilitate de 5 ani. În prezent, singura excepţie este prezervativul din poliizopren Durex Avanti Bare, care are o durată de valabilitate de 3 ani.

  Spre exemplu, data expirării 2014-05 indicată faptul că prezervativul a fost fabricat în mai 2009 şi a ajuns probabil la raft în august 2009.

De ce ar trebui să folosesc lubrifianţi?

 • Multă vreme, lubrifianţii au fost asociaţi cu bărbaţii homosexuali sau cu femeile cu vaginul foarte uscat.

  Dar există o tendinţă din ce în ce mai mare a oamenilor de a folosi lubrifiant doar pentru a îmbunătăţi experienţa actului sexual.

  Lubrifianţii pot fi folosiţi pentru intensificarea senzaţiilor, pentru puţină distracţie sau pur şi simplu pentru a spori nivelul natural de lubrifiere.

  Lubrifianţii Durex Play au fost concepuţi special pentru a-ţi asigura cea mai bună experienţă a actului sexual!

Dacă o femeie nu produce o cantitate suficientă de lubrifiant natural înseamnă că nu este excitată?

 • Nu. Există multe motive pentru care o femeie poate avea vaginul uscat, inclusiv din cauza stresului, după naştere, ca urmare a utilizării tampoanelor sau pe fondul modificărilor hormonale.

Lubrifianţii pot fi folosiţi în siguranţă cu prezervativele?

 • Da. Lubrifianţii Durex sunt pe bază de apă, prin urmare pot fi folosiţi în absolută siguranţă cu prezervativele.

Pe ce parte a corpului se pot folosi lubrifianţi?

 • Oriunde şi oricând.

  Lubrifianţii Durex Play sunt siguri pentru folosire pe tot corpul şi nu prezintă riscuri dacă sunt ingeraţi.

  Singurul lucru pe care nu-l recomandăm este folosirea unui lubrifiant electrizant pentru sex anal, deoarece anumite persoane pot experimenta senzaţii cu mult mai puternice decât altele.

Pot folosi lubrifiant cu un vibrator?

 • Multe persoane au descoperit ca pe o reală revelaţie folosirea unui lubrifiant împreună cu un vibrator.

  Acesta permite vibratorului să alunece pe tot corpul - mult mai uşor, dând o senzaţie mai intensă.

  Toţi lubrifianţii Durex Play sunt perfect siguri pentru a fi utilizaţi cu toate tipurile de vibratoare şi se spală foarte uşor cu apă.

Cum se aplică lubrifiantul şi de ce cantitate este nevoie?

 • Aici chiar nu există reguli. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să te relaxezi, să te bucuri şi să experimentezi.

  Atunci când încerci pentru prima oară, pune puţin lubrifiant pe vârful degetelor şi aplică uşor pe zonele tale intime. Lubrifiantul poate fi utilizat cu sau fără prezervativ, înainte sau după aplicarea prezervativului.

  Ai grijă să nu pui prea mult lubrifiant înainte să-ţi pui prezervativul, altfel acesta poate să alunece în timpul actului sexual. Poţi să aplici din nou ori de câte ori e nevoie.

Vibratoarele sunt pentru bărbaţi sau pentru femei?

 • Vibratoarele personale au fost concepute pentru femei, dar pot fi folosite atât de una singură, cât şi cu un partener. În plus, să nu uităm că şi bărbaţii se pot bucura de stimularea oferită de un vibrator personal.

Dispozitivele Durex sunt sigure pentru utilizare în apă?

 • Produsele Durex Play Vibrations sunt sigure pentru utilizare la duş.