Cum să combaţi plictiseala în pat

Una dintre problemele cele mai frecvent întâlnite în scrisorile trimise de cititori la redacţiile revistelor este „Cum pot să păstrez viu interesul pentru relaţia mea?” Chiar dacă „au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi” este un sfârşit minunat de poveste, în realitate majoritatea cuplurilor au probleme când vine vorba de a păstra vie scânteia pasiunii în pat. Încearcă aceste tehnici care vor alunga plictiseala dintre voi.

  1. Încearcă să te gândeşti şi la nevoile tale. Multe persoane sunt absorbite în relaţie, punând pe primul loc nevoile persoanei iubite. Chiar dacă pare contra-intuitiv, acest lucru duce la scăderea nivelului de interes, iar persoana iubită se va simţi prinsă în capcană. Dacă eşti fericit(ă), independent(ă) şi sigur(ă), vei fi mult mai atractiv(ă).
  2. Ai grijă de iubitul sau de iubita ta. La începutul unei relaţii, oamenii au tendinţa să îndeplinească toate dorinţele celuilalt. După ce ai „câştigat” inima persoanei iubite, e foarte uşor să consideri că lucrurile vor rămâne aşa pentru totdeauna. Sedu-ţi iubitul sau iubita cu laude, mici cadouri bine gândite, masaje sau orice altceva care îi produce plăcere.
  3. Preia iniţiativa. Pierderea libidoului este deseori legată de stilul de viaţă. Faceţi sport împreună, vă veţi pune sângele în mişcare şi veţi intra în formă.
  4. Ai grijă de sănătatea ta. O dietă nesănătoasă, alcoolul, produsele farmaceutice (legale sau ilegale), nesomnul şi, în general, lipsa de formă îţi vor afecta libidoul.
  5. Sărutaţi-vă. În majoritatea relaţiilor, partenerii se sărută mult la început, dar apoi uită să o mai facă. Atunci când vă sărutaţi, intraţi în contact direct cu feromonii partenerului sau partenerei - e vorba de acele particule chimice care produc atracţia şi dorinţa sexuală.
  6. Nu-ţi fie ruşine să te arăţi. Ai grijă de corpul tău exact aşa cum făceai la primele întâlniri - şi nu ezita să i te arăţi în lenjerie intimă provocatoare.
  7. Ieşiţi din rutină. Cuplurile tind să exploreze mult la început, dar, după ce îşi dau seama ce funcţionează cel mai bine, e foarte uşor să se blocheze în rutină. Încercaţi poziţii noi, jucării, tehnici diferite pentru preludiu sau introduceţi câteva jocuri excentrice în ecuaţie; sau, de ce nu, toate variantele.
  8. Schimbaţi rolurile: Multe persoane se mulţumesc cu rolul de partener sexual activ sau pasiv. Schimbaţi rolurile - dacă tu iniţiezi sexul de obicei, roagă-ţi iubitul sau iubita să facă primul pas. Şi, dacă partenerul sau partenera ta are iniţiativa de obicei, preia tu controlul.
  9. Împărtăşiţi-vă fanteziile. Sexul de neuitat implică şi creierul, nu doar corpul, aşa că pune-ţi mintea la contribuţie.
  10. Nu uita de romantism. Sexul şi dragostea merg mână în mână. Cu cât îţi cunoşti iubitul sau iubita mai bine, cu atât poţi aborda sexul cu mai multă sinceritate. Nu uita asta şi sexul va fi mai bun pe zi ce trece.

"Încearcă poziţii noi, tehnici diferite de preludiu sau introdu jocuri excentrice în ecuaţie"

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult