Să distrugem câteva mituri frecvente

Presupunerile multor oameni legate de sex şi persoanele cu dizabilităţi sunt departe de a fi exacte. Doar pentru că cineva este diferit din punct de vedere fizic sau mental nu înseamnă că persoana respectivă este mai puţin sexuală, şi este perfect posibil să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare indiferent de dizabilitatea sa. Iată câteva dintre cele mai frecvente mituri.

Persoanele cu dizabilităţi nu sunt sexuale.Deşi în mass media rareori vedem persoane cu dizabilităţi descrise ca fiind sexuale, în realitate toată lumea are aceeaşi capacitate de a simţi dorinţa. Nu-ţi fie frică să-ţi recunoşti dorinţele: dacă ai nevoie de asistenţă, asistentul/îngrijitorul personal potrivit te va putea ajuta.

Persoanele cu dizabilităţi nu pot folosi jucării sexuale:Există jucării care au fost concepute pentru persoane cu orice tip de dizabilităţi, inclusiv jucării cu butoane mai mari care sunt mai uşor de apăsat, cu mânere mai lungi sau cu telecomandă.

Persoanele cu dizabilităţi nu sunt sexy:Deşi atitudinile pline de prejudecăţi fac mai dificilă cunoaşterea persoanei potrivite, internetul a deschis o mulţime de oportunităţi de a intra în legătură cu alţi oameni. Dacă cineva e respins de dizabilitatea ta, asta spune mai mult despre persoana respectivă decât despre tine: cu siguranţă nu e o persoană cu care ţi-ai dori să te vezi.

Dizabilităţile împiedică orgasmulDeşi unele afecţiuni pot limita ejacularea sau climaxul, există mai multe tipuri de orgasm pe care le poţi avea. Sexul tantric poate fi o modalitate excelentă de a-ţi explora potenţialul orgasmic - şi poate fi la fel de intens, dacă nu chiar mai intens, decât abordările tradiţionale. Vibratoarele puternice şi dispozitivele de electrostimulare (jucăriile care folosesc impulsuri electrice în locul vibraţiilor) te pot ajuta dacă ai o sensibilitate limitată.

Sexul nu poate fi spontan dacă ai dizabilităţi: Deşi unele dizabilităţi pot limita anumite acte sexuale, o discuţie despre ce e posibil şi ce nu vă va ajuta să aveţi o experienţă sexuală mai împlinită. Iar preludiul nu ţine mereu de corp: vorbele înfocate şi împărtăşirea fanteziilor pot încălzi atmosfera la maxim - şi, mai mult, aceste lucruri se pot întâmpla la telefon sau online, la fel de bine ca în persoană.

Persoanele cu dizabilităţi sunt prea inocente pentru a face sex:Unele persoane presupun că a face sex cu o persoană cu dizabilităţi este o formă de abuz. În realitate, dacă o persoană are facultăţile mentale ale unui adult, este perfect echipată să ia decizii de adult. Atât timp cât sexul este protejat, sănătos şi consimţit, nu trebuie să-ţi faci nicio grijă - evident, fără să luăm în calcul atitudinile pline de prejudecăţi ale societăţii.

Fiecare tip de dizabilitate este diferit, dar există reţele de sprijin care te pot ajuta mult cu aspectele practice ale dizabilităţii tale în ceea ce priveşte sexul. Nu-ţi fie teamă să ceri ajutorul dacă ai nevoie: toată lumea merită şansa de a se bucura de plăcerea sexuală.

"Dacă cineva e respins de dizabilitatea ta, asta spune mai mult despre persoana respectivă decât despre tine."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult