Probleme legate de orgasm pentru el

Opinia general acceptată spune că femeile sunt cele care se confruntă în general cu probleme de orgasm, iar bărbaţii se presupune că sunt pregătiţi în orice moment. În realitate, bărbaţii pot avea la fel de multe probleme ca şi femeile.

Disfuncţia erectilă: Doar pentru că vrei să fii gata de acţiune nu înseamnă că asta se va întâmpla la cerere. Stresul şi anxietatea legate de performanţă îşi pot spune cuvântul, iar asta chiar înainte să mai discutăm de multitudinea de alte lucruri care pot afecta erecţia, inclusiv alcoolul, medicamentele şi drogurile sau un stil de viaţă nesănătos. Uneori, poate fi modul în care corpul tău îţi spune că nu eşti pregătit să faci sex cu o anumită persoană.

Ejacularea prematură: Indiferent dacă ţine de lipsa de experienţă, de nesiguranţă sau de o stare de excitaţie extremă, nu trebuie să-ţi faci griji decât dacă ţi se întâmplă de fiecare dată. Prezervativele cu efect de întârziere te pot ajuta sau, dacă poţi ejacula de mai multe ori, aşteaptă să-ţi revii şi încearcă din nou. A doua erecţie va dura de obicei mai mult decât prima (iată de ce unii bărbaţi se masturbează înainte de a merge la o întâlnire - un alt mecanism util de gestionare a situaţiei). Există multe modalităţi în care poţi oferi plăcere persoanei iubite, folosindu-ţi gura sau mâinile - iar un inel de penis poate ajuta şi el la grăbirea orgasmului ei.

Ejacularea întârziată: În mod similar, pot exista momente în care chiar îţi doreşti să ejaculezi, dar nu poţi. Acest lucru poate fi cauzat de stres, de anumite medicamente, de alcool sau de multe alte motive. Din nou, cât timp nu este o problemă care apare cu regularitate, nu te îngrijora prea tare - deşi e posibil ca persoana iubită să aibă nevoie de asigurări că o găseşti atractivă.

Sensibilitate după orgasm: După ce ai ejaculat, penisul poate fi extrem de sensibil la atingere o vreme. Această perioadă se numeşte perioada refractară, dar dacă aştepţi puţin sensibilitatea ar trebui să scadă. Foloseşte lubrifiant pentru a te simţi mai confortabil a doua oară şi a evita iritaţiile - dar regula de aur în sex este că dacă doare trebuie să te opreşti.

Indiferent de problemă, nu vei fi mai puţin bărbat, iar dacă partenera ta te judecă aspru ar fi bine să te întrebi dacă ţine vreun pic la tine. Dar în loc să ignori problemele, merită să faci o vizită la doctor dacă eşti îngrijorat. Problemele de erecţie pot indica probleme medicale, cum este diabetul, şi e mult mai bine să afli cât mai repede dacă ai o problemă.

"Doar pentru că vrei să fii gata de acţiune nu înseamnă că asta se va întâmpla la cerere."

Articole similare

Femei cărora le plac femeile

Sexul între lesbiene Nu există nicio regulă de aur pentru sexul între lesbiene, oricum nu mai mult decât există pentru sexul heterosexual. Fiecare...
Citește mai mult

Bolile cu transmitere sexuală - Câteva informaţii

Află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală (BTS) - simptome şi tratament... Afta Ce este? Afta este cauzată de un tip de levură inofensi...
Citește mai mult