Poză cu două mâini care se strâng puternic și un cuplu în timpul unui act sexual în fundal.

Pentru cei mai inocenți a șaptea literă din alfabet, în timp ce pentru alții un stimul maxim al plăcerii sexuale. Ai ghicit! Este vorba despre faimosul punct G.

Totuși, pe cât de celebru este pe atât de greu de găsit se prezintă, de aceea tindem să credem că este mai mult o legendă decât un stimul real.

Care e faza cu punctul G?

Cunoscut și sub numele de punctul Gräfenberg, punctul G a fost introdus de Dr. Beverly Whipple după ce a descoperit că folosirea unei mișcări de „vino încoa” de-a lungul interiorului vaginului produce un răspuns fizic.

Astfel, punctul G reprezintă cheia cu care deschizi ușa către o plăcere și mai mare – orgasmul vaginal. Este relativ neobișnuit ca femeile să aibă orgasm doar prin penetrare, drept dovadă doar 18% dintre acestea ajung la orgasm în timpul actului sexual fără alți stimuli externi, precum masturbare, sex oral sau jucării sexuale. Pe de altă parte, o dată stimulat punctul G, acesta poate provoca squirt. Pare că e bun la toate, nu?

Unde se află punctul G?

Probabil tocmai ți-ai pregătit lupa în căutarea punctului G, însă trebuie să clarificăm întâi faptul că punctul G nu este o parte diferită a anatomiei tale sau a partenerei. Ceea ce înseamnă că nu este un punct separat al vaginului, ci face parte din rețeaua clitoridiană. Pe scurt, atunci când stimulezi punctul G, stimulezi o parte a clitorisului. Așa cum unii dintre noi suntem mai scunzi sau mai înalți, așa și regiunea punctului G poate varia, lucru ce îl face adesea dificil de localizat.

Încă nu am descoperit o hartă a corpului uman atât de amănunțită, însă, în general, punctul G este situat pe peretele anterior al vaginului, mai exact pe peretele de sus sau partea din față, în cazul în care te întinzi pe spate. Acesta se află cam la o treime din acel perete, dar poate fi mai sus sau mai jos și are o textură mai aspră decât restul peretelui, textură asemănată cu o coajă de portocală. Pare complicat, nu? Înainte de a aștepta de la partener să-ți descopere punctul G, cel mai bine este să-ți explorezi tu corpul. Așadar, fă un exercițiu cu tine și pornește în căutarea acestei comori: relaxează-te, masează-ți deschiderea vaginului înainte de a-ți introduce degetele sau o jucărie sexuală, apoi cu ajutorul degetelor sau a jucăriei imită o mișcare de „vino încoa’” în sus, spre buric. Ține minte că nu încerci să atingi un buton magic, ci să găsești ceea ce te face să te simți cel mai bine în acea zonă.

Ca și în cazul altor zone erogene, preferințele variază, astfel că nu toată lumea își găsește plăcerea prin stimularea punctului G și este perfect normal.

Poziții pentru stimularea punctului G

În cazul în care nu vrei să te dai bătut și ți-am trezit curiozitatea vizavi de punctul G aducător de plăcere, ți-am pregătit câteva poziții care să te ajute:

  • Cowgirl. În această poziție tu deții controlul asupra ritmului, adâncimii și unghiului de penetrare, și te poți concentra pe găsirea punctului G. În loc de mișcări sus-jos, încearcă să faci o mișcare înainte și înapoi pentru a stimula regiunea punctului G de zona peretelui vaginal intern.
  • Doggy style. O altă modalitate excelentă de a obține o penetrare mai profundă în timpul sexului este Doggy style, pentru că poți varia unghiul până la atingerea punctului G. Sprijină-te pe antebrațe sau împinge-ți șoldurile în spate pentru a schimba unghiul și pentru a găsi poziția care funcționează cel mai bine pentru tine.
  • Misionar. Deși este o poziție clasică, tu îi poți da twist-ul de care ai nevoie. Întinde-te pe spate fără a-ți depărta picioarele, iar partenerul își va lipi bazinul de al tău și îți va strânge coapsele cu ale lui. Astfel, cu toate că penetrarea nu va fi foarte adâncă, se va crea o senzație de fricțiune ce poate duce la o stimulare puternică a punctului G.

Sexul este o aventură în care explorarea este punctul cheie. Nu putem cunoaște punctul G fără comunicare și relaxare, iar pentru atingerea plăcerii trebuie să lăsăm rușinea la o parte. Putem ajunge în acest loc „mitic” de care toată lumea a auzit, dar nimeni nu l-a văzut, încercând de la cele mai simple până la cele mai complicate poziții. Important este să ai spirit de aventură!

Nicio metodă de contracepție nu oferă protecție de 100% împotriva sarcinii, HIV sau bolilor/infecțiilor cu transmitere sexuală.
Informațiile din acest articol nu reprezintă sfaturi medicale. Vă rugăm să vă adresați medicilor sau farmaciștilor dacă aveți nevoie de informații suplimentare.

Surse:

  1. https://www.healthline.com/health/g-spot-in-women#positions-to-stimulate
  2. https://www.drjovanovic.com/blog/what-every-woman-should-know-about-her-g-spot